Bijeenkomst ‘de wederkerigheid van de economie’ met Bruno Roche

Datum:
24 november 2021

Tijd:
16:00 - 20:00

Locatie:
De Kleine Melm


Beschrijving evenement:

Economie van de Wederkerigheid: Bedrijven zijn goed voor de mensen, de samenleving en de natuur.

Op woensdag 24 november organiseert het GIDSnetwerk een bijeenkomst en diner in Soest met Bruno Roche met als onderwerp ‘de wederkerigheid van de economie’. Wij nodigen u hier persoonlijk voor uit en wij hopen ook dat u hierbij aanwezig kan zijn.

Het is een unieke kans samen met topexpert Bruno Roche over dit thema te praten. Bruno is een Franse econoom, spreker, zakenman en auteur. Hij is de oprichter, leider van het Economics of Mutuality-platform, de ervaringsdeskundige en expert rond dit thema.

We zijn te gast in De Kleine Melm te Soest.

Het programma is als volgt:

Bijeenkomst
16:00: Ontvangst met koffie en thee
16:30: Presentatie Bruno Roche, incl. Q&A
17:45: Rondtafel gesprekken met Bruno en met elkaar
18.00: Einde bijeenkomst

Diner
18:30: Diner
20:00: Einde Diner

Tijdens de bijeenkomst zal er gesproken worden in het Engels en Nederlands
De kosten bedragen 50 euro per persoon.

Corona-maatregelen:
Wij volgen de voorschriften van het RIVM. Toegang met QR-code of negatief testbewijs. Vaste plaatsen bij de bijeenkomst dat tot 18.00 uur duurt en bij het diner dat tot 20.00 uur duurt. Wij bieden en adviseren om 1,5m afstand van elkaar te houden.

Tijdens het rondetafelgesprek gaan we met Bruno en elkaar in gesprek. We bespreken onder waarom je deze werkwijze zou willen implementeren, welke kernideeën er schuilgaan achter deze filosofie, welke aanpak en managementverschuivingen ervoor nodig zijn.

Wij horen graag of je bij deze bijzondere bijeenkomst en het diner aanwezig bent.

Bruno Roche

Bruno Roche is een Franse econoom, spreker, zakenman en auteur. Hij is de oprichter en leider van het Economics of Mutuality-platform.
Hij was van 2006 tot 2020 Chief Economist bij Mars, Inc., een wereldwijde fabrikant van zoetwaren, voedsel voor huisdieren en andere voedingsproducten met een jaarlijkse omzet van $ 37 miljard en 130.000 medewerkers

In 2020 heeft Bruno met steun van Mars een onafhankelijke stichting opgericht ter promotie van de ‘economie van de wederkerigheid (Economics of Mutuality)

Volgens Roche zal blijken dat het huidige kapitalisme slechts een kleine periode in de geschiedenis van de mensheid beslaat. Probleem is wel dat wij er middenin zitten. En het fout zien gaan. Zijn verhaal oogt simpel: bedrijven presteren alleen maar goed als ze goed doen. Dat ‘goed presteren’ is dan niet grote winsten boeken op de korte termijn, maar goed zijn voor de mensen, de samenleving en de natuur.

Bruno was medeoprichter van Economics of Mutuality Labs aan de business schools van Oxford University (SBS) en CEIBS (Shanghai). Hij is gastdocent aan verschillende universiteiten en is expert bij het World Economic Forum. Zijn onderwijs- en academische onderzoeksinteresse volgden een pad van toegepaste wiskunde, met een specialisatie in internationale economie en financiële en managementwetenschappen.

Bruno is co-auteur van Completing Capitalism: Heal Business to Heal the World, dat zowel in het Engels als in het Chinees is gepubliceerd. Hij heeft ook samen met professor Colin Mayer van Saïd Business School het boek Putting Purpose into Practice: the Economics of Mutuality van de Oxford University Press uitgegeven

 

Aanmelden

Er kunnen geen aanmeldingen meer worden geplaatst voor dit evenement.