Prinsjesdagontbijt Dordrecht

Datum:
17 september 2019

Tijd:
07:00 - 09:00

Locatie:
Grand Café Bellissimo (da Vinci College)


Beschrijving evenement:

Het Dordtse Prinsjesdagontbijt heeft dit jaar als thema: “Eenzaamheid, de armoede van het Westen” of “Ubuntu – ik ben omdat wij zijn”. Het thema zal worden ingeleid door Wiebe van Horssen van Missie Dordt. Hij zal ingaan op de ‘coöperatieve cultuur’ zoals hij die heeft leren kennen bij zijn werk in Afrika (Mozambique) en daarbij de link leggen naar ‘samenhorigheid principes’ in de Bijbel. Vanuit dat perspectief houdt hij de ‘Westerse cultuur’ een spiegel voor.

Vanuit een heel ander perspectief zal Rob Veerman, geestelijk verzorger en wijsgerig theoloog, reageren op deze stellingname. De bijdragen worden omlijst door muziek en er is aan de ontbijttafel ruimte om standpunten uit te wisselen en om te netwerken.

Ook wordt er een moment ingelast, waarbij we wensen en gebeden uitspreken voor onze stad deze gebeden worden uitgesproken door aalmoezenier Briene van Herpen.

We hopen dat u op deze ochtend opnieuw geïnspireerd raakt om gezamenlijk het goede te zoeken voor onze stad. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

Aanmelden voor het Prinsjesdagontbijt 2019