Prinsjesdagontbijt Dordrecht

Wanneer

20 september 2022    
07:00 - 09:00

Waar

Jozua
Sikkelstraat 2, Dordrecht, 3319 LJ

Event Type

Prof. ERIK BORGMAN is op 20 september de inleider op het traditionele prinsjesdagontbijt in Dordrecht.

 Het Platform Dordtse Kerken heeft vandaag de inschrijving open gesteld.  Borgman is spraakmakende theoloog, die zijn inleiding zal houden over het (sociale) thema: DE KLOOF OVERBRUGGEN.

BERICHT PLATFORM DORDTSE KERKEN:

Na het succesvolle ontbijt in 2021 waar we elkaar in ontspannen sfeer  konden ontmoeten verheugen we ons als comité op het ontbijt van 2022 op  20 september aanstaande. De locatie waar we vorig jaar zo gastvrij werden ontvangen is ook dit jaar weer beschikbaar, en daar zijn we dankbaar voor. Het ontbijt vindt dit jaar plaats op 20 september DV van 7.00 uur tot 9.00 uur bij Jozua, Sikkelstraat 2 in Dordrecht. Het Prinsjesdagontbijt  wordt in Dordrecht georganiseerd vanuit het Platform Dordtse Kerken in  samenwerking met het Gidsnetwerk en Missie Dordt.

Thema

Het Dordtse Prinsjesdagontbijt heeft als thema:

“De kloof overbruggen”

Als spreker zal dit jaar de Dominicaanse theoloog Erik Borgman  (hoogleraar Publieke Theologie aan de Tilburg University) optreden. Hij  zal spreken over de recente encycliek van paus Franciscus “Fratelli  tutti”; paus Franciscus gaat hier in op het belang van broederschap en  sociale vriendschap.

Hij doet dit ondermeer aan de hand van het werk van Franciscus van Assisi, de heilige waaraan deze paus zijn naam heeft  ontleend. De bijdragen worden omlijst door muziek verzorgd door Hans Okkerse en er is aan de ontbijttafel ruimte om standpunten uit te wisselen en om te  netwerken.

Gebeden

Ook wordt er een moment ingelast, waarbij we wensen en gebeden  uitspreken voor onze stad. We hopen dat u op deze ochtend opnieuw  geïnspireerd raakt om gezamenlijk het goede te zoeken voor onze stad

Aanmelding

U kunt uzelf aanmelden voor het Prinsjesdagontbijt via info@dordtsekerken.nl
onder vermelding van uw naam, en contactgegevens. U kunt eventuele
dieetwensen opgeven bij aanmelding, dan houden we daar rekening mee.
De kosten voor het ontbijt bedragen € 10,00 over te maken bij aanmeldingop rekeningnummer NL07INGB0004277497 tnv st platform Dordtse Kerken We zien uw aanmelding graag tegemoet vóór 14 september 2022.

Met vriendelijke groet,

Organisatiecomité Prinsjesdagontbijt Dordrecht.