Prinsjesdagontbijt Leusden

Datum:
18 september 2018

Tijd:
08:00 - 09:30

Locatie:
Kamp Amersfoort


Beschrijving evenement:

Prinsjesdagontbijt 2018 in Leusden op een gedenkwaardige plek en met bijzondere sprekers

Voor de 13e keer wordt het georganiseerd en altijd met lokale sprekers die een actueel onderwerp introduceren met ruimte voor discussie. Het onderwerp raakt aan politiek en maatschappij, met een duidelijke relatie naar hoe we willen samenleven in Leusden. Het thema voor dit jaar is:

Bedreiging: ver van mijn bed of op het nachtkastje

Rondom het einde van de Koude Oorlog (1989) kwam er een wereldwijde omslag in het denken over vrede en veiligheid. Ingrijpende gebeurtenissen waren het gevolg hier van: Tiananmenplein, einde Apartheid Zuid Afrika, opheffing Warschaupact. Er was een gevoel van een nieuwe tijd met veel aandacht voor de mens en het milieu. Anno 2018 lijkt dit grotendeels verdwenen te zijn en uitingen van onzekerheid en onveiligheid worden sterker, zowel op wereldschaal als lokaal.

Twee bijzondere sprekers:

Onze burgemeester, Gerolf Bouwmeester.
Hij studeerde geschiedenis met bijzondere belangstelling voor de militaire geschiedenis en belicht het onderwerp vanuit het perspectief van de Leusdense inwoner.

Ad van Baal, voorzitter Kamp Amersfoort.
Hij is met Leusden verbonden door zijn voorzitterschap van Kamp Amersfoort en zal vanuit dat perspectief spreken. Dhr. Van Baal was generaal van de Koninklijke Landmacht.

Praktische informatie en aanmelden
Tijdstip: dinsdag 18 september 2017 om 08.00 – 09.30 uur Aansluitend mogelijkheid tot rondleiding op Kamp Amersfoort van ca één uur (kosten € 3,50 p.p)
Locatie: Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
Sprekers: Gerolf Bouwmeester en Ad van Baal

U bent van harte welkom. Noteert u de datum alvast?
Voor het ontbijt vragen we een vrijwillige bijdrage van plusminus € 10,- om de kosten te kunnen dekken.

U kunt zich nu al aanmelden door deze mail te antwoorden. Graag ook aangeven of U aan de rondleiding wilt deelnemen. Natuurlijk kunt u ook andere mensen attenderen op het Prinsjesdagontbijt en deze mail doorsturen. Eind augustus ontvangt u van ons een definitieve uitnodiging met alle informatie. Het Prinsjesdagontbijt wordt georganiseerd door de Raad van Kerken en wil bijdragen aan het versterken van de samenleving in Leusden door onderlinge ontmoeting, betrokkenheid en respectvolle aandacht voor de leefwereld van de ander.

Met vriendelijke groet namens de werkgroep Prinsjesdagontbijt,
Rik Gierman, Jan Overweg, en Gerbrand Boersen

 

Bron: https://www.raadvankerkenleusden.nl/prinsjesdagontbijt-2018/