HET GIDSNETWERK BENEFIETGALA | MAANDAGAVOND 2 OKTOBER 2023 Heel je hoofd, hart en handen.

Ondernemers en leiders zijn van harte uitgenodigd voor het exclusieve Gidsnetwerk benefietgala op maandagavond 2 oktober 2022. De avond wordt gefaciliteerd door het AFAS Theater Leusden.

Als gast kunt u deze avond genieten van een avond waarin u volledig in de watten wordt gelegd. Wat u kunt verwachten? Bij entree wordt u ontvangen met een glas bubbels, prachtige presentaties en interviews worden gehouden onder de bezielende leiding van Jan van den Bosch, een culinair 3-gangen diner, muzikale optredens van Shirma Rouse en ook de altijd wervelende veiling met veilingmeester Erik Smithuis zal deze avond niet ontbreken.

Gidsnetwerk organiseert dit gala niet zonder reden. De volledige opbrengst zal ten goede komen aan jongeren die psychisch lijden. De organisatie hoopt bij te dragen aan de mentale gezondheid en traumaverwerking van jongeren nationaal én internationaal.Een mentaal gezonde generatie

Vandaag de dag hebben alleen al in Nederland 1 op de 4 mensen last van een psychische aandoening. Onder jongeren ligt dit aantal op 1 op de 7. Psychische aandoeningen kunnen ontstaan door (oorlogs)trauma’s, spanningen, druk, infectieziektes, verslavingen… Er zijn vele oorzaken die zorgen voor mentale disbalans. Onze genen, levenservaringen, opvoeding en omgeving hebben allemaal invloed op onze mentale gezondheid. Aandoeningen uiten zich in o.a. burn-outs, depressies, paniekaanvallen en posttraumatische stressstoornis.

Een psychische aandoening zorgt voor het disfunctioneren van ons complexe hersensysteem, maar heeft vervolgens ook een negatieve impact op de relaties en systemen waarin mensen met een psychische aandoening betrokken zijn. Werk, gezin, opvoeding en sociale contacten verlopen niet meer vanzelfsprekend wanneer iemand te maken heeft met een psychisch aandoening. Ook voor de maatschappij is de impact enorm.
Psychische aandoeningen brengen de hoogste zorgkosten met zich mee: in Nederland ruim 25 miljard euro per jaar; meer dan een kwart van alle zorgkosten Daarnaast zijn er ellelange wachtlijsten bij de GGZ waardoor veel patiënten niet geholpen kunnen worden. Niet voor niets is er ook steeds meer aandacht voor de problemen van kinderen van ouders met psychische aandoeningen.

Wij, als Gidsnetwerk, willen psychisch leed een halt toe te roepen en bijdragen om nationaal én internationaal een mentaal gezonde generatie te realiseren. We willen een generatie zien die in staat is (weer) regie te nemen en mee kan doen aan het leven in de samenleving.

Dit betekent dat we ervoor kiezen om mentale gezondheid, waaronder traumaverwerking, tot hoofdzaak te maken. Oók tijdens het Gidsnetwerk benefietgala van 2023!

Bekijk onderstaand welke stichtingen met de opbrengst worden ondersteund.


Heel je hoofd, hart en handen

Een thema die twee richtingen op werkt.
Het thema is een boodschap naar mensen die te kampen hebben met psychische aandoeningen: We wensen toe dat men van psychische aandoeningen of trauma’s worden hersteld (geheeld). En dat geest, ziel en lichaam in harmonie met elkaar samenwerkt.
Het thema is tevens een oproep naar alle omstanders om met geest, ziel en lichaam betrokken en bewogen te zijn bij mensen die te maken hebben met psychische aandoeningen.


Programma

15.30 Welkom in de foyer
16.00 Start hoofdprogramma
17.30 Culinair 3-gangendiner
19.30 Veiling
20.30 BorrelGoede doelen

De opbrengst komt toe aan de volgende goede doelen:

Stichting Get it done

Get it done is opgericht door filmmaker en actrice Hanna Verboom. Omdat Hanna Verboom zelf ontdekte hoe het is om te leven met een bipolaire stoornis. Naar aanleiding van haar ervaringen werd de documentaires Uit de Schaduw (deel 1 en 2) geproduceerd. Uit de Schaduw werd vervolgens een campagneprogramma die heel Nederland door toert.
De belangrijkste missie van de stichting is om het taboe rondom psychische variaties te doorbreken en samen het gesprek te starten, op scholen, in buurthuizen en in bedrijven. Waar mensen nu of ooit te maken gehad met mentale uitdagingen of psychische variaties biedt Get it done tools, houvast of herkenning.

Stichting Hoop en toekomst voor een kind

Stichting Hoop en toekomst voor een kind is actief in Congo voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van conflict en oorlog.
De stichting creëert kansen in kansarme omgevingen, bouwt relaties in conflictgebieden en laat kinderen tot bloei komen te midden van de moeilijkste omstandigheden.

Stichting Geven en Leven

Stichting Geven en Leven biedt hulp aan kinderen en jongeren die vanuit Oekraïne gevlucht zijn door oorlog en zijn belast met oorlogstrauma’s en fysieke beperkingen.


Reserveer nu

U kunt nú uw tafel voor deze exclusieve avond reserveren.
Aan een tafel kunnen 10 personen deelnemen. De kosten voor een tafel bedragen 1750,- euro. De kosten voor een individuele stoelreservering bedraagt 200,-.

We zien uit naar uw komst!

Deel de flyer