Van harte uitgenodigd

Ondernemers en leiders zijn van harte uitgenodigd voor het exclusieve Gidsnetwerk benefietgala op maandagavond 2 oktober 2023. De avond wordt gefaciliteerd door het AFAS Theater Leusden. Door middel van de gunstige start- en eindtijd is er rekening mee gehouden dat u zoveel mogelijk FILEVRIJ kunt reizen en ook op dinsdagochtend weer fris op het werk kunt verschijnen.

Wat u kunt verwachten? Bij entree wordt u ontvangen met een glas bubbels, inspirerende speeches van Afas oprichter Piet Mars, actrice Hanna Verboom en arts Gor Khatchikyan, presentaties en interviews onder de bezielende leiding van Jan van den Bosch, een culinair 3-gangen diner, muzikale optredens van Muriël Blyd en Shirma Rouse en ook de altijd wervelende veiling met veilingmeester Erik Smithuis zal deze avond niet ontbreken.

Gidsnetwerk organiseert dit gala niet zonder reden. De volledige opbrengst zal ten goede komen aan jongeren die psychisch lijden. De organisatie hoopt bij te dragen aan de mentale gezondheid en traumaverwerking van jongeren nationaal én internationaal.

Reservering is gesloten

U kunt nú uw tafel voor deze exclusieve avond reserveren. Aan een tafel kunnen 10 personen deelnemen. De kosten voor een tafel bedragen 1750,- euro. De kosten voor een individuele stoelreservering bedraagt 200,- We zien uit naar uw komst!

Programma

15.30 Welkom in de foyer
16.00 Start hoofdprogramma
17.30 Culinair 3-gangendiner
19.30 Veiling
20.30 Borrel
21.00 einde gala

Dresscode

Bezoekers worden uitgenodigd deze avond te komen in feestelijke kleding. Tenue de Ville.

Heel je hoofd, hart en handen

Een thema die twee richtingen op werkt. Het thema is een boodschap naar mensen die te kampen hebben met psychische aandoeningen: We wensen toe dat men van psychische aandoeningen of trauma’s worden hersteld (geheeld). En dat geest, ziel en lichaam in harmonie met elkaar samenwerkt. Het thema is tevens een oproep naar alle omstanders om met geest, ziel en lichaam betrokken en bewogen te zijn bij mensen die te maken hebben met psychische aandoeningen.

Jan van den Bosch

Presentator

Jan van den Bosch studeerde o.a. “Massamedia en communicatie” aan het Queens’ College in Cambridge. Daarnaast studeerde Van den Bosch “zending en theologie” aan het All Nations Christian College te Hartfordshire in Engeland.
Momenteel is Van den Bosch CEO en eigenaar van High Flight International Holding, een koepelorganisatie voor onder meer Beter Uit reizen, the Company Media Producties en reisorganisaties binnen en buiten de Europese Unie. Van den Bosch neemt plaats in diverse besturen van (internationale) organisaties. Ook presenteert Van den Bosch wekelijks het tv-programma “Hour of Power” Nederland

Gor Khatchikyan

Arts/ spreker/ schrijver

Gor werd geboren in Armenië, waarvandaan zijn gezin op zijn twaalfde moest vluchten. Zo kwamen ze in Nederland terecht. Zijn tienerjaren bracht hij door op Texel waar hij een baptistengemeente bezocht en zich bekeerde tot het christelijk geloof. Khatchikyan heeft zijn studie geneeskunde genoten aan de Universiteit van Amsterdam.
In diezelfde tijd was hij ook panellid van het tv-programma Vara’s nieuwe Lagerhuis. In 2012 deed hij mee met het programma Premier gezocht, dat hij in de laatste aflevering won. In 2015 verscheen zijn boek De gelukzoeker. Inmiddels is hij werkzaam als arts. Ook treedt hij regelmatig, met name in christelijke kringen, op als spreker over diverse onderwerpen. Hij was hoofdspreker tijdens de conferentie Opwekking op 5 juni 2017.
Als spoedeisendehulparts zoekt hij ‘het stukje menselijkheid in een anoniem, massaal gebeuren’ en deelt hij in boeken, vlogs en blogs wat hij meemaakt met patiënten.

Shirma Rouse

Zangeres

Muziek is niet alleen de rode draad maar, zoals ze zelf zegt: de énige draad door haar leven’ Oké, samen met haar geloof.
Vanaf het eerste moment dat ze zich kan herinneren, tijdens haar jeugd op Sint Eustatius, maakt muziek deel uit van haar leven.
Op haar 19e trekt ze naar Nederland om scheikunde te studeren. Via vrienden komt ze terecht bij een gospelkoor en wordt al snel gevraagd backing vocals te doen bij Tasha’s World. De vijf jaar erna toert Shirma met de band door binnen- en buitenland.
Shirma heeft als backing vocalist gewerkt voor Candy Dulfer, Izaline Calister, Alain Clark, Extince, Wouter Hamel, Do en Glennis Grace, Anouk, het Metropole Orkest, waarmee ze nationale én internationale artiesten begeleidt zoals Michael Bolton, Chaka Khan, Waylon en Sabrina Starke.
The Voice Of Holland zorgde voor haar grote doorbraak in 2014.

Piet Mars

Oprichter Afas Software

Van 1985 tot 1999 was de heer Mars directeur-eigenaar van het accountantskantoor Marshoek. Hij is een man die medewerkers kan laten groeien en is altijd innovatief bezig. Deze kwaliteiten zette hij ook in toen hij in 1996 mede-oprichter was van Afas Automatisering BV. Een bloeiend bedrijf dat inmiddels gevestigd is in een spraakmakend pand, waarin inmiddels bijna 500 mensen werken.

Afas Software ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Duurzaam ondernemen staat bij hem hoog in het vaandel. Het kantoorpand, de auto’s en materialen zijn zuinig en de organisatie is vrijwel papierloos. Hij ondersteunt vanuit zijn bedrijf het lokale gemeenschapsleven en de cultuur.

Hanna Verboom

Actrice / Filmmaker / Sociaal ondernemer

Hanna Verboom is sociaal ondernemer, filmmaker, spreker en actrice. Zij maakte de spraakmakende documentaireserie Uit de schaduw waarin zij onderzoek doet naar het stigma op psychische variaties in Nederland. Hierin vertelt ze openhartig over haar eigen diagnose en pleit ze samen met experts en ervaringsdeskundigen voor meer openheid en systeemverandering.

Een mentaal gezonde generatie

Wij, als Gidsnetwerk, willen psychisch leed een halt toe te roepen en bijdragen om nationaal én internationaal een mentaal gezonde generatie te realiseren. We willen een generatie zien die in staat is (weer) regie te nemen en mee kan doen aan het leven in de samenleving.

Dit betekent dat we ervoor kiezen om mentale gezondheid, waaronder traumaverwerking, tot hoofdzaak te maken. Oók tijdens het Gidsnetwerk benefietgala van 2023!

Bekijk onderstaand welke stichtingen met de opbrengst worden ondersteund.

Vandaag de dag hebben alleen al in Nederland 1 op de 4 mensen last van een psychische aandoening. Onder jongeren ligt dit aantal op 1 op de 7. Psychische aandoeningen kunnen ontstaan door (oorlogs)trauma’s, spanningen, druk, infectieziektes, verslavingen… Er zijn vele oorzaken die zorgen voor mentale disbalans. Onze genen, levenservaringen, opvoeding en omgeving hebben allemaal invloed op onze mentale gezondheid. Aandoeningen uiten zich in o.a. burn-outs, depressies, paniekaanvallen en posttraumatische stressstoornis.

Een psychische aandoening zorgt voor het disfunctioneren van ons complexe hersensysteem, maar heeft vervolgens ook een negatieve impact op de relaties en systemen waarin mensen met een psychische aandoening betrokken zijn. Werk, gezin, opvoeding en sociale contacten verlopen niet meer vanzelfsprekend wanneer iemand te maken heeft met een psychisch aandoening. Ook voor de maatschappij is de impact enorm.

Psychische aandoeningen brengen de hoogste zorgkosten met zich mee: in Nederland ruim 25 miljard euro per jaar; meer dan een kwart van alle zorgkosten Daarnaast zijn er ellelange wachtlijsten bij de GGZ waardoor veel patiënten niet geholpen kunnen worden. Niet voor niets is er ook steeds meer aandacht voor de problemen van kinderen van ouders met psychische aandoeningen.

Goede doelen

De opbrengst komt toe aan de volgende goede doelen:

Stichting Get it done

Get it done is opgericht door filmmaker en actrice Hanna Verboom. Omdat Hanna Verboom zelf ontdekte hoe het is om te leven met een bipolaire stoornis. Naar aanleiding van haar ervaringen werd de documentaires Uit de Schaduw (deel 1 en 2) geproduceerd. Uit de Schaduw werd vervolgens een campagneprogramma die heel Nederland door toert.
De belangrijkste missie van de stichting is om het taboe rondom psychische variaties te doorbreken en samen het gesprek te starten, op scholen, in buurthuizen en in bedrijven. Waar mensen nu of ooit te maken gehad met mentale uitdagingen of psychische variaties biedt Get it done tools, houvast of herkenning.

Stichting Hoop en toekomst voor een kind

Stichting Hoop en toekomst voor een kind is actief in Congo voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van conflict en oorlog.
De stichting creëert kansen in kansarme omgevingen, bouwt relaties in conflictgebieden en laat kinderen tot bloei komen te midden van de moeilijkste omstandigheden.

Stichting Geven en Leven

Stichting Geven en Leven biedt hulp aan kinderen en jongeren die vanuit Oekraïne gevlucht zijn door oorlog en zijn belast met oorlogstrauma’s en fysieke beperkingen.

Reservering is gesloten

U kunt nú uw tafel voor deze exclusieve avond reserveren. Aan een tafel kunnen 10 personen deelnemen. De kosten voor een tafel bedragen 1750,- euro. De kosten voor een individuele stoelreservering bedraagt 200,- We zien uit naar uw komst!

Deel de flyer