Zakenreis – Business as a Mission

02-10-2019

In samenwerking met Children Asking en het gemeentebestuur van Santa Isabel (SP) organiseren wij van 27 tot en met 30 april 2020 een bijzondere zakenreis. Het doel van deze reis beperkt zich zeker niet tot het kennismaken met de gunstige investeringsomstandigheden in deze, in de bergen gelegen, randgemeente van de miljoenenstad São Paulo. U zult ook kennismaken met het levensveranderende werk van Children Asking. Hierbij is naast een bezoek aan één van de 2000 favelas ook een diner in het beroemde hotel Unique in São Paulo inbegrepen.

Omdat u op Koningsdag in São Paulo aankomt en onze kinderen zich wel bewust zijn van het feit dat het Nederlandse particulieren en bedrijven zijn die zich hun lot hebben aangetrokken, zullen we daar ook zeker aandacht aan besteden. Een bezoek aan Santa Isabel en de conferentie “Business as a Mission”, o.l.v. de Prefeita, Fabia Porto,  staat ook op het programma. Tijdens deze reis zullen, naast de ontmoetingen met Braziliaanse collega’s, ook de Sustainable Devopment Goals aan de orde komen. U zult verblijven in het, in een natuurgebied gelegen hotel Recanto Angaturama in Santa Isabel (SP)

Voor deze reis betaalt u slechts vliegkosten Amsterdam-São Paulo en het diner in hotel Unique. Het logies en verblijf, deelname aan de conferentie en bezoek aan Children Asking worden u door het gemeentebestuur van Santa Isabel aangeboden.

Voor informatie en aanmelding, eMail Us.

zakenreis – Business as a mission

Brochure Business as a mission

Stan Uyland mocht aan Jan van den Bosch vertellen, dat een invloedrijk netwerk lokaal, regionaal en landelijk van grote waarde kan zijn om kansen te benutten en problemen op te lossen om de vitaliteit van de samenleving te versterken.

Children Asking GIDSnetwerk Gala 2019 brengt 70.000 euro op

12-04-2019

Maandagavond 25 maart j.l. werd al weer voor de derde maal onze jaarlijkse gecombineerde gala-avond gehouden. Dit jaar waren we te gast in het fantastische AFAS theater in Leusden. In deze schitterende locatie werden ruim 180 genodigden vergast op een fantastisch programma. G-Roots, een black-gospel koor, presteerde het om de chique geklede gasten uit de banken te krijgen terwijl ze luidkeels “Oh happy day” verkondigden. De beroemde zangeres Maria Markesini deed beslist niet voor hen onder en bracht, zichzelf op een vleugel begeleidend een gevarieerd oeuvre ten gehore.

Speciaal aandacht verdient het diner. Driegangen bereid en geserveerd door de vaste staf van AFAS waren van een kwaliteit die je jaloers maakt op het personeel dat hier dagelijks mag eten

Een belangrijk element van deze avond was het interview dat Tv-persoonlijkheid, Jan van den Bosch, had met Lidia Nunes. Een meisje dat op vijfjarige leeftijd in één van de projecten van Children Asking werd opgevangen, die nu, op haar éénentwintigste, een begin maakt aan twee universitaire masteropleidingen. De vertaling vanuit het Portugees werd verzorgd door Melina, de vrouw van de eveneens uit São Paulo afkomstige Feijenoord verdediger Eric Botteghin. Piet Mars, oprichter van AFAS hield een vlammend pleidooi voor maatschappelijk ondernemen, waarbij hij aanwezigen de “tiengeboden” voor een verantwoord ondernemerschap voorhield. Het laatste gebod, “betaal zoveel mogelijk belasting” mag op zijn zachts gezegd uitdagend genoemd worden.

De veilingmeester, Erik Smithuis, sloeg weer op voortreffelijke wijze een scala aan gevarieerde kavels af. Die varieerden van VIP-ontmoetingen met landelijke politici tot een etentje in een paar toprestaurants.

Kortom; een buitengewoon geslaagde avond die aan het einde de organisatoren de uitspraak ontlokte: “Tot volgend jaar bij AFAS”. Wij danken dan ook iedereen die bijgedragen heeft aan deze fantastische avond die, na grove berekening, een bruto opbrengst van € 70.000,– heeft opgeleverd. Omdat wij nauwelijks kosten hebben hoeven te maken, zal de netto-opbrengst hier niet gek veel onder komen te liggen.

GIDSnetwerk Children Asking
Stan Uyland/Voorzitter Eric Visser/Voorzitter
Stan Uyland mocht aan Jan van den Bosch vertellen, dat een invloedrijk netwerk lokaal, regionaal en landelijk van grote waarde kan zijn om kansen te benutten en problemen op te lossen om de vitaliteit van de samenleving te versterken.
Stan Uyland mocht aan Jan van den Bosch vertellen, dat een invloedrijk netwerk lokaal, regionaal en landelijk van grote waarde kan zijn om kansen te benutten en problemen op te lossen om de vitaliteit van de samenleving te versterken.

Resultaten Netwerkvorming Christelijke maatschappelijke organisaties gepresenteerd

05-03-2019

De uitkomst van de strategische sessie op 20 april 2018 van een groep bewogen christenen die leiding geven aan christelijke maatschappelijke organisaties met lokale afdelingen riep bij hen het verlangen op een stap verder te zetten in het proces van samenwerking.

De vraag naar de mogelijkheden van lokale samenwerking werd uitvoerig besproken en leidde tot het besluit een verkenner op pad te sturen. Deze zou in één op één gesprekken met de deelnemers van de strategische sessie een verdiepingsslag kunnen aanbrengen.

Die verkenner werd Arie Kars, jarenlang bestuurder in de ouderenzorg en lange tijd actief geweest in het lokale en landelijke christelijke maatschappelijke middenveld.

In zijn verkenning heeft Arie niet alleen met jullie als direct betrokkenen gesproken, maar ook met enkele andere personen zoals Renée de Reuver, scriba van de Generale Synode van de PKN en Mgr Gerard de Korte, bisschop van Den Bosch, en vertegenwoordigers van twee ‘best practices’. De resultaten van die gesprekken en zijn aanbevelingen vormden het hart van de conferentie op 1 maart jl.

De bijeenkomst werd geopend en ingeleid door Cornel Vader. De centrale opgave is de impact van het evangelie van Jezus Christus in onze samenleving te vergroten. Kan de vorming van actieve plaatselijke netwerken van kerken en christelijke maatschappelijke organisaties daaraan écht bijdragen? Waar gebeurt dat al en wat zijn de ervaringen?

Arie Kars heeft zijn eindrapportage gepresenteerd waarna Peter Rijsdijk, Stan Uyland, Mark de Boer, Renée de Reuver en Gerard de Korte hun reflecties hierop hebben gegeven. Onder de begeleiding van Erik van Dijk zijn alle deelnemers in gesprek gegaan over de resultaten, reacties en conclusies.

Wil je meer weten over de resultaten neem dan contact op met Stan Uyland

Family7-oprichter Dolf van de Vegte (66) overleden

02-02-2019

Afgelopen week heeft Nederland een geweldige Christen media-generaal verloren, Dolf van de Vegte. Dolf heeft in 1992 de televisiezender Family7 opgericht en waar onder leiding van hem en zijn toegewijd team miljoenen gelovige Nederlanders en zoekenden naar kijken. Dolf”s passie is altijd de blijde en hoopvolle boodschap van Jezus Christus en het evangelie geweest. Family7 is onlangs verhuisd naar een grote, state-of-the-art studio-complex in Apeldoorn en waar vele opname studio’s zijn zodat Family7 nog meer en betere programma’s kan maken. Ik heb Dolf de afgelopen jaren goed leren kennen en waar een mooie vriendschap is ontstaan. Dolf,  je bent nu in de hemel bij de Here Jezus en waar je rust, gezondheid en blijdschap hebt. Ik wens het gezin en het team van Family7 veel kracht en troost toe.

Stan Uyland
Voorzitter GIDSnetwerk Foundation

Programma Gala 2019 bekend!!

28-01-2019

25 maart 2019 – AFAS Theater – Leusden
van Children Asking & GIDSnetwerk foundation

Jan van den Bosch (eigenaar Beter Uit Reizen)
Piet Mars (Lid Raad van Bestuur AFAS)
Erik Smithuis (ICM Opleidingen & Trainingen, 3 jaar op rij beste opleider van Nederland)

PROGRAMMA

Optioneel voorprogramma
wel even vooraf aanmelden
16.00 Ontvangst deelnemers aan AFAS (Disney) Tour
16.30 Start AFAS Tour
17.30 Ontvangst overige gasten Gala-Avond
17.50 Worden allen verwacht aanwezig te zijn

Programma Gala-avond
18.00 Opening en welkom in het theater door Jan van den Bosch en Herman Zondag

  • Muzikale bijdrage Gospel Choir G-Roots – www.g-roots.nl
  • Interview voorzitters Children Asking (Eric Visser) en GIDSnetwerk (Stan Uyland)

18.45 Diner in restaurant
20.00 Theater – vervolg programma

  • Inspirerende bijdrage Piet Mars
  • Muzikale bijdrage Maria Markesini – www.mariamarkesini.com
  • Veiling door Erik Smithuis

21.45 Dessert
22.15 Uitslag opbrengst Gala-avond en koffie
22.30 Einde programma

MELDT U AAN VIA
gala-gidsnetwerk@childrenasking.org

Lectori salutem!
De besturen van Children Asking en GIDSnetwerk hebben de eer u uit te nodigen voor de Gala-Avond op maandag 25 maart 2019 in Leusden.Op deze avond staan de kinderen in de Braziliaanse favela’s centraal. Wij hopen veel geld op te halen voor het project in Raposa (klik hier voor een impressie). Wij hebben uw hulp daarbij nodig.

Graag ontvangen wij u op deze bijzondere avond in het AFAS Da Vinci Theater, waar we u een schitterend programma zullen aanbieden. U kunt dit doel steunen door voor € 1.500,- een tafel af te nemen met 10 couverts voor uw gasten, of een losse couverts ad € 150,-. De avond wordt muzikaal verzorgd door de prachtige en internationaal vermaarde vocaliste Maria Markesini die zichzelf op de piano begeleid. De avond staat onder de bezielende leiding van tv persoonlijkheid Jan van den Bosch. Top ondernemer en inspirerende leider Erik Smithuis treedt ook dit jaar weer aan als veilingmeester en zal wederom bijzondere en aantrekkelijke kavels presenteren en verkopen aan de hoogste bieder. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld en wij begroeten u graag tijdens dit fantastische evenement.

MELDT U AAN VIA
gala-gidsnetwerk@childrenasking.org

 

Wij danken sponsor AFAS voor het mede mogelijk maken van deze avond.

Organisatiecomité: Eric Visser (Children Asking), Stan Uyland en Jet Weigand (GIDSnetwerk), Erik Smithuis en Sjaak de Winter

Uitnodiging Gala avond 2019

Children Asking GIDSnetwerk Gala

Vooraankondiging Gala-avond 2019

09-12-2018

25 maart 2019 – AFAS Theater – Leusden
van Children Asking & GIDSnetwerk foundation

Lectori salutem!
De besturen van Children Asking en GIDSnetwerk hebben de eer u uit te nodigen voor de Gala-Avond op maandag 25 maart 2019 in Leusden.Op deze avond staan de kinderen in de Braziliaanse favela’s centraal. Wij hopen veel geld op te halen voor het project in Raposa (klik hier voor een impressie). Wij hebben uw hulp daarbij nodig.

Graag ontvangen wij u op deze bijzondere avond in het AFAS Da Vinci Theater, waar we u een schitterend programma zullen aanbieden. U kunt dit doel steunen door voor € 1.500,- een tafel af te nemen met 10 couverts voor uw gasten, of een losse couverts ad € 150,-. De avond wordt muzikaal verzorgd door de prachtige en internationaal vermaarde vocaliste Maria Markesini die zichzelf op de piano begeleid. De avond staat onder de bezielende leiding van tv persoonlijkheid Jan van den Bosch. Top ondernemer en inspirerende leider Erik Smithuis treedt ook dit jaar weer aan als veilingmeester en zal wederom bijzondere en aantrekkelijke kavels presenteren en verkopen aan de hoogste bieder. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld en wij begroeten u graag tijdens dit fantastische evenement.

MELDT U AAN VIA
gala-gidsnetwerk@childrenasking.org

Wij danken sponsor AFAS voor het mede mogelijk maken van deze avond.

Organisatiecomité: Eric Visser (Children Asking), Stan Uyland en Jet Weigand (GIDSnetwerk), Erik Smithuis en Sjaak de Winter

Vooraandkondiging Gala-avond 2019

Children Asking GIDSnetwerk Gala

Inspirerende Prinsjesdagontbijten

19-09-2018

Vele Inspirerende Prinsjesdagontbijten achter de rug. Veel bezoekers, uitstekende sprekers en bij iedereen de behoefte om samen met mensen van de overheid,kerken, onderwijs, bedrijfsleven, media, kunst en cultuur, etc gezamenlijk te verkennen en acties te ondernemen om maatschappelijke uitdagingen mee te helpen oplossen,

In Soest was het ontbijt vruchtbaar. Het ontbijt stond in het teken van kansarme jongern aan de slag helpen. Door een drukbezocht ontbijt zijn er concrete afspraken gemaakt om in indergeval 12 jongeren de komende tijd te helpen om werkfit te worden en aan de slag te gaan bij een werkgever. 

Strategische sessie lokale samenwerking

25-04-2018

GIDSnetwerk en het partijbureau van de ChristenUnie hebben het initiatief genomen om met de leiders van landelijke christelijk, maatschappelijke organisaties, die lokale afdelingen hebben, te spreken over de wensen en mogelijkheden tot vergroting van lokale samenwerking. We willen allemaal als navolgers van jezus bezig zijn in de samenleving en het verschil maken. Maar we zijn er ook van overtuigd dat onze maatschappelijke impact groter kan zijn als we meer optimaal samenwerken, afstemmen, coördineren.
Om dit verder te onderzoeken is op vrijdagmiddag 20 april 2018 op De Kleine Melm in Soest een strategische sessie gehouden. Hieronder volgt het verslag:

ChristenUnie – ​​Menno van Hulst, Erik van Dijk, Mark de Boer
De Hoop​​ – Jaap de Gruijter
Exodus – ​​Jan van Gils
Geloofsgesprekken​ – Wilfred Fijnvandraat
GIDS​​​netwerk – Stan Uyland, Adriaan, Sjaak
Leger des Heils ​- Cornel Vader
Navigators​​ – Bob Esmeijer
Present – Tiemen Zeldenrust
Schuldhulpmaatje​ – Peter Rijsdijk
Timon – ​​​Hannie Olij
Youth for Christ – ​Bram Rebergen

Afgemeld: CBMC, KBO-PCOB, Verus, RvK, 4e Musketier

Een succesvol Gala 2018

28-03-2018

We hebben een geweldig Gala 2018 gehad samen met Children Asking en veel geld voor dit goede doel kunnen ophalen. Oa Melina en Eric Botteghin ( Feyenoord )Kevin Diks ( Feyenoord) , Piet Mars, Dywel Braaf, Jan van den Bosch, Jonathan Vroege , Ron van der Spoel en Gertjan Segers deden belangeloos mee en droegen bij aan deze inspirerende avond.