GIDx: Heruitvinden van de Mensgerichte Samenleving!

01-02-2024

Ontdek de Toekomst van Leiderschap op het GIDx-Event: Heruitvinden van de Mensgerichte Samenleving!

Ben jij klaar voor een transformatieve ervaring? De wereld roept om verandering, en het is tijd dat leiders zoals jij vooroplopen in het vormgeven van een meer mensgerichte samenleving! 🌍💡

Wat kun je verwachten op het GIDx-Event?

🗣 Inspirerende Sprekers: Laat je uitdagen door de visies van drie buitengewone sprekers met verschillende ideeën over de mensgerichte samenleving. Ontdek innovatieve benaderingen, frisse perspectieven en grensverleggende inzichten die de toekomst van leiderschap zullen bepalen!

De visionaire prekers op 28 februari zijn Gertjan Segers, Arleen Westerhof en Arjan Visser.

🤝 Interactieve Gesprekken: GIDx is meer dan luisteren – we nodigen je uit om deel te nemen aan boeiende gesprekken met onze sprekers. Stel vragen, deel jouw gedachten en word een actieve deelnemer in het vormgeven van de toekomst.

🌐 Netwerken met Gelijkgestemden: Ontmoet andere visionaire leiders die ook werken aan een meer mensgerichte samenleving. Bouw waardevolle connecties, deel ervaringen en creëer samen een krachtige beweging voor positieve verandering. En geniet ondertussen van de heerlijke gerechten en verfrissende drankjes terwijl je in een informele sfeer verder praat over de ideeën die je hebt opgedaan. Het perfecte moment om te netwerken en te genieten van goed gezelschap.

Reserveer Nu!

Dus, ben jij klaar om leiderschap opnieuw uit te vinden en actief bij te dragen aan een mensgerichte samenleving? Mis dit unieke en allereerste GIDx-Event niet!

📅 Datum: 28 februari📍 Locatie: Soest

👉 Meld je Nu Aan en Maak de Toekomst Samen! 👈

GIDSnetwerk introduceert de allereerste GIDx

23-10-2023

  • GIDx – 28 februari 2024, Soest, 16.00 – 18.00 uur
  • Aansluitend netwerkgelegenheid met eten en drinken

GIDSnetwerk maakt werk van een vitale samenleving. Daarom lanceert GIDSnetwerk zoals op het benefietgala aangekondigd haar allereerste GIDx op 28 februari in Soest. Een week na de verkiezingen. Je hoeft niet in de landelijke politiek te zitten om jouw omgeving meer mensgericht maken. (Het mag natuurlijk wel). Tijdens de GIDx richten we ons op gezond leiderschap voor de mensgerichte samenleving.

Gezond leiderschap voor de mensgerichte samenleving
De samenleving en de toekomst verdienen het dat we leiderschap opnieuw uitvinden. GIDSnetwerk richt zich tot de leiders die ‘de mensgerichte samenleving’ willen gaan vormgeven. Hiervoor lanceren we binnenkort de GIDSacademy. Daarom starten we met de allereerste GIDx.

Nieuw in het GIDSnetwerk: GIDx
Middels de GIDx geven we jullie graag een voorproefje van hoe hernieuwd leiderschap er uit kan zien als onderdeel van een samenleving van mensgerichte creativiteit en nabijheid.

Wat is een GIDx?
Tijdens de GIDx presenteren drie of meer sprekers achter elkaar hun GIDxTalk, gevolgd door een paneldiscussie over de vragen en oplossingen die zij presenteren. Aansluitend is er de gelegenheid om te netwerken waarbij je niet hoeft te vertrekken met een lege maag.

Houd de aankondiging in de gaten
Save the date! Zet de datum alvast in je agenda. De eerste GIDx zal drie sprekers op het programma hebben die ook plaatsnemen in het panel. Hun namen zullen binnenkort worden bekend gemaakt.

Jij ook!
GIDx is jouw kans om anderen te ontmoeten, kennis te maken met initiatieven rondom ‘de mensgerichte samenleving’, daarover in gesprek te gaan, te netwerken en te ontdekken hoe je kan kunt groeien als de mensgerichte mens en leider.

Praktisch:
Datum: 28 februari 2024
Deuren open: 15.30 uur
GIDx: 16.00 – 18.00 uur met aansluitend gelegenheid om te netwerken
Netwerken: 18.00 – 19.00-ish inclusief borrel en hapje
Locatie: in Soest
Kosten: € 77,- excl. BTW

Prinsjesdagontbijt Soest

02-10-2023

Ook dit jaar vondt het Prinsjesdagontbijt weer plaats in Soest. Het ontbijt is een laagdrempelig, uitnodigend, inspirerend en vrijblijvend moment van ontmoeten en vondt plaats op Vrijdag 29 september 2023 van 7.00-9.00 uur in de Klarinet in Soest.

Thema en spreekster
Het thema van dit jaar was ‘Eenzaamheid’. Wij zijn bijzonder dankbaar met de komst van Monique Wolfskamp (adviseur aanpak Eenzaamheid van het ministerie van VWS) als onze ceremoniemeester. Als speciale gastpreker Bert van Leeuwen (televisiepresentator E.O. van o.a. Het Familiediner) en Liesa van Aalst (wethouder Gemeente Soest) heeft voor onze gemeente een inleidende bijdrage geleverd.

In de gesprekken tijdens het nuttigen van het ontbijt stond de vraag centraal: Wat kunnen wij zelf, met elkaar en als samenleving doen om eenzaamheid van mensen te voorkomen of te verlichten?

Het Prinsjesdagontbijt wordt georganiseerd door: GIDSnetwerk in samenwerking met de SWOS, gemeente Soest, Stichting Balans, Stichting ReconnAct en het Fonds voor Soest.

Prinsjedagontbijt in Dordrecht en Leusden

24-09-2023

Prinsjesdagontbijt Dordrecht

Ook dit jaar vondt het Prinsjesdagontbijt weer plaats in Dordrecht. Het ontbijt is een laagdrempelig, uitnodigend, inspirerend en vrijblijvend moment van ontmoeten en vondt plaats op dinsdag 19 september 2023 van 7.00-9.00 uur in het gebouw van EG Jozua (Sikkelstraat 2).

Thema en spreekster
Het thema van dit jaar was ‘de kloof overbruggen’. Dit is hetzelfde thema als in 2022. Over dit thema was nog lang niet genoeg gezegd. Daarom hoopt Mirjam Muis, raadslid van de ChristenUnie Molenlanden en actief bij het Leger des Heils, hierop voort te borduren.

Voor wie?
De gasten zijn afkomstig vanuit vele maatschappelijke geledingen, van bedrijfsleven tot zorg en onderwijs en van kerken tot serviceclubs en sport. Kenmerkend is dat de deelnemers zich verbonden voelen, vanuit een christelijke geloofsovertuiging en/of eigen levensbeschouwing, en zich willen inzetten voor de stad.

Meer zei MissieDordt

Prinsjesdagontbijt Leusden

Doelstelling van het Prinsjesdagontbijt in Leusden is een bijdrage te leveren aan het doorlopende proces om onze samenleving te versterken door ontmoeting, onderlinge betrokkenheid en respectvolle aandacht voor de leefwereld van de ander. De bijeenkomst is een bezinning met een open oecumenisch karakter.

Het format in Leusden is dat we een thema kiezen en daarbij één of twee (lokale) sprekers uitnodigen om hun visie hierop te geven. Terwijl zij dit doen, nuttigen de deelnemers (meestal rond de 50 personen) hun ontbijt. Aansluitend gaat men per tafel in gesprek over wat er gezegd is, desgewenst aan de hand van enkele stellingen die de kern van de boodschap van de sprekers bevat. Afsluitend krijgt elke tafel de gelegenheid om te delen wat er besproken is en volgt enige discussie. De bijeenkomst begint om 8.00 uur en wordt om 9.30 uur afgesloten.

Meer zie raad van kerken leusden

Een prachtig GIDSnetwerk benefietgala 2022

13-11-2022

Een prachtig benefietgala, gehouden op 3 oktober jl. in AFAS Experience Center te Leusden. Heeft € 100.185 euro opgehaald voor Stichting Credohuis, Stichting Anne-Bo en GIDSnetwerk. Het thema van de avond was ‘WAT EEN KANS!’ – Investeren in een hoopvolle toekomst voor jongeren.

“Een geweldig geslaagde avond!” zegt initiatiefnemer en oprichter van GIDSnetwerk, Stan Uyland, “Het was hartverwarmend om de eensgezindheid te ervaren en de passie waarmee gegeven werd. Samen zijn we zo in staat om kansen te creëren voor jongeren.”

De presentatie van de avond was in handen van TV-presentator en ondernemer Jan van den Bosch. AFAS directeur Theater & Experience Herman Zondag en zijn team verzorgden ook dit jaar opnieuw geheel kosteloos een fantastisch galadiner voor de ruim 250 aanwezige gasten. Tussen de gangen door waren er optredens van de band Trinity, met afwisselend uitbundige Peruaanse, Afrikaanse en Keltische klanken.

Tijdens de avond werden een aantal jongeren geïnterviewd over hun ervaring met de goede doelen organisaties. Hun verhalen vormden een geweldige getuigenis dat, in welke situatie je je ook ongewild terecht bent gekomen, er altijd hoop is en je met wat hulp samen een mooie toekomst kunt bouwen.

Een hoogtepunt van de avond was een inspirerende toespraak, recht uit het hart, van niemand minder dan prinses Laurentien van Oranje. Zij zet zich al ruim 20 jaar voor kansengelijkheid, waaronder voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. Zij deed een krachtig appèl om uit ivoren torens te komen en ècht in dialoog te gaan met mensen en jongeren in nood, omdat zij de kern voor een adequate oplossing in handen hebben.

Het geld voor de goede doelen werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, spontane giften tijdens de avond en een wervelende veiling met verrassende stukken door veilingmeester Erik Smithuis.

over GIDSnetwerk
GIDSnetwerk maakt concreet werk van een vitale lokale samenleving waarin we elkaar helpen en perspectief bieden. Dat realiseren zij met een stevig netwerk van mensen die dienstbaar zijn in de eigen buurt waar dat maar nodig is. Het thema voor de komende jaren is ‘sterke gezinnen, sterke samenleving’.

over Credo Foundation
Credo Foundation zet zich in om dak- en thuisloze jongeren tot bloei te brengen. Credohuizen bieden een warm (t)huis waar jongeren met liefde, tijd en aandacht aan hun persoonlijke droom en toekomst kunnen werken.

over stichting Anne-Bo
Stichting Anne-Bo streeft naar kansengelijkheid voor meisjes die dromen hebben maar niet altijd de weg weten, of geen netwerk hebben om deze doelen en dromen te verwezenlijken. Stichting Anne-Bo voorziet o.a. in studiekosten en persoonlijke coaches.

Persbericht: Sterke gezinnen

23-06-2022

GIDSnetwerk maakt het thema van het Prinsjesdagontbijt in september bekend. Gekozen is voor het thema: ‘sterke gezinnen, sterk fundament, sterke samenleving’.

‘You need a whole village to raise a child’ is een bekende uitspraak. Je kunt ook zeggen ‘je hebt heel Soest nodig om kinderen en jongeren groot te brengen’. Een willekeurig Soester gezin staat niet op zichzelf. Kinderen gaan naar school, zitten op een sport, hebben buren en wonen in een wijk, gaan misschien naar een kerk en komen af en toe bij de huisarts of het consultatiebureau. Opvoeden is een uitdaging en ouders hebben daar elkaar en anderen bij nodig. Het netwerk om een gezin heen is belangrijk en niet voor elk gezin vanzelfsprekend.

GIDSnetwerk wil graag een positieve aanjager zijn van een ’sterke village’ voor gezinnen. Hun jaarthema is daarom ‘sterke gezinnen, sterk fundament, sterke samenleving’. Tijdens het prinsjesdagontbijt op 29 september van GIDSnetwerk staat dit thema ook centraal. Diverse organisaties, kerken, ondernemers en geïnteresseerden komen bij elkaar om elkaar te inspireren bij het bouwen van een netwerk rondom gezinnen.

GIDSnetwerk wil, samen met andere organisaties en partijen, de lokale samenleving mooier en beter maken. Dit jaar wordt het Prinsjesdagontbijt georganiseerd in samenwerking met ds. Corine Havelaar, predikant van de PKN in Soest en Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof van Xpeditie 3.6.0., een platform voor geloven en opvoeden. De burgemeester van Soest, de heer Metz en Sylvia Vlaardingerbroek van Nederlands Jeugd Instituut zijn o.a. de sprekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Aanmelding kan via de volgende link: Prinsjesdagontbijt Soest


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stan Uyland (GIDSnetwerk – 06 33888600) of Annasjouk Nijhof (Xpeditie 3.6.0. – 06 20132903).

Kampvuuravond i.s.m Workingman

03-02-2022

Op 3 februari is de startavond van Kampvuuravond voor mannen in samenwerking met Workingman.

Wil je hier ook bij zijn om een avond vol vriendschap, vertrouwen, verrassende thema’s en natuurlijk een kampvuur met wat drinken en hamburgers.

De inlopp is om 19.30 uur bij de Torenlaan 110 te Baarn.
Tijdens de startavond is onze spreker Gilles.

Bruno Roche: ‘What should be the right level of profit?

28-11-2021

Woensdag 24 november sprak Bruno Roche, de oprichter van de Economics of Mutuality Foundation, op een bijeenkomst georganiseerd door GIDSnetwerk Foundation. Roche, voormalig hoofd economie bij Mars, neemt stelling met de vraag ‘Wat zou de zuivere hoogte van winst moeten zijn’ tegen organisaties die winst vooropzetten als hoofddoel. Volgens Roche, pleitbezorger van de ‘economie van wederkerigheid’ moeten bedrijven goed zijn voor de mensen, de samenleving en de natuur.

Afgelopen week heeft bestuursvoorzitter Stan Uyland van GIDSnetwerk Foundation een diner-event georganiseerd met keynote spreker Bruno Roche en gehost door Arleen Westerhof, directeur van het Center for the Economics of Mutuality gevestigd aan de Erasmus University Rotterdam.

Economist Bruno Roche pleit in zijn presentatie voor een ‘economie van wederkerigheid’. Hij stelt dat dit model binnen twee jaar de ‘meetlat’ vormt voor organisaties en bedrijven omdat er Europese wetgeving in de maak is waar organisatie niet meer omheen kunnen. Daarnaast zal het een groot beroep doen op ‘courageous leadership’ dat gegrond is op waarden, ethiek en moreel kompas bij ceo’s.

Roche betoogt dat de tijd is aangebroken dat de ‘role of business must be redefined’. Hij stelde dat bedrijven en klanten samen ‘are committed to accelerating the transition to the next era of purpose-driven capitalism’. Het doel ‘purpose’, niet de ‘profit’ van de organisatie, staat in het centrum van het doen en handelen van bedrijven en vervolgens waar alle onderdelen aan bij moeten dragen.

Bruno Roche eindigde zijn keynote met het bieden van praktische handvatten. In dit kader ging het ook over ‘the practical application of putting purpose into practice in a Dutch/European context through the Economics of Mutuality’. Zijn organisatie EoM heeft een ‘purposescanner’ ontwikkeld die de top van organisaties kan helpen bij het stellen van de goede vragen om zo leiders ‘purposedriven’ te laten handelen. Het doel ‘to see a community of EoM businesses established throughout the Netherlands and the world, embedded in the academic community’.

De ‘Economics of Mutuality’ oftewel ‘Economie van wederkerigheid’ is een baanbrekend management innovatie gestoeld op meer dan vijftien jaar grondig academisch onderzoek en casestudies. Het is ontwikkelend binnen Mars in nauwe samenwerking met Oxford University’s Saïd Business School. Voor meer informatie en ondersteuning https://www.eom-center.com

Children Asking GIDSnetwerk Gala 2021

21-10-2021

Wij zijn trots dat u met vele gekomen bent en gul gegeven heeft voor het goede doel. Gezamenlijk hebben wij het record bedrag van € 115.877,– gerealiseerd. Wij zijn trots op iedereen, die een bijdrage heeft geleverd aan deze prachtige avond!  Wij zijn er stil van!

  • De sponsornota’s van de veiling-kavels  kunt u binnenkort per mail en per post verwachten.
  • Uw donaties via de Gouden Enveloppe zullen begin november van uw rekening worden afgeschreven.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en hopen u binnen afzienbare tijd weer te mogen ontmoeten !

Nogmaals onze hartelijke dank en graag tot volgend jaar,

Eric Visser,  Children Asking – Stan Uyland , GIDSnetwerk

Hierbij de registratie van (veertigminuten durende) film die Bert Folkerts en Hans Eijsackers geheel belangeloos van deze avond hebben gemaakt. https://youtu.be/EDc_lE9dlHs

https://youtu.be/EDc_lE9dlHs

Aankondiging van de nieuwe GIDSnetwerk-trainingsprogramma’s voor de toerusting van leiders en veranderagenten om bij te dragen aan oplossingen in de steden en dorpen.

05-10-2021

GIDSnetwerk biedt de volgende (ver)nieuw(d)e trainingsprogramma’s aan:

  1. Waardengedreven leiderschap
  2. Persoonlijke en Stadstransformatie

De maatschappij verandert. De gesprekken thuis aan tafel, op het werk, met vrienden op het terras (nu het weer mag) of met de buren zijn niet meer hetzelfde. De vele verschuivingen in de maatschappij brengen onzekerheden met zich mee. Veel mensen ervaren dat de maatschappij op tal van punten piept en kraakt.

De gelovigen veranderen. Ook bij de gelovigen vinden verschuivingen plaats. Kerken willen (nog) meer naar buiten gericht zijn. Daar waar de vertwijfeling in de maatschappij toeneemt is het juist de taak van de gelovigen om geloof te hebben op een goede uitkomst. Daar wil je dan niet alleen maar op hopen of van dromen, maar dat omzetten in tot concrete plannen en daden.

Leren en ontwikkelen verandert. Niet als het gaat om de diepgewortelde fundamenten, waarden of missie. Maar wel als het gaat om de rol die het neemt in het toerusten, faciliteren en samenbrengen van leiders en veranderagenten. GIDSnetwerk gaat de training bieden voor leiders en veranderagenten om bij te dragen aan positieve en praktische oplossingen voor mens en maatschappij.

Leiderschap verandert. God heeft het beste met ons voor. Zijn intenties zijn die van welzijn en bloei van de mens en zijn/haar omgeving. Jezus Christus kwam om te redden en met de hoopvolle boodschap dat Gods aanwezigheid hier op aarde zou komen en dat de gelovigen de invloedssfeer van God op aarde mogen uitbreiden. De gelovigen zijn geroepen om het verschil hier op aarde te maken door bij te dragen aan het welzijn en de bloei van mens en samenleving. Daar ging de opdracht van Jezus aan de gelovigen over.

Voor dit doel biedt GIDSnetwerk samen met organisaties uit binnen- en buitenland die expertise en ervaring hebben op het gebied van transformatie, (ver)nieuw(d)e Leiderschaps- en Transformatieprogramma’s aan.  In deze programma worden leiders en veranderagenten toegerust en getraind om de goede intenties van God te vertalen naar oplossingen voor mens en maatschappij.

Meld je aan voor meer informatie.