← terug naar nieuws overzicht

Persbericht: Sterke gezinnen

23-06-2022

GIDSnetwerk maakt het thema van het Prinsjesdagontbijt in september bekend. Gekozen is voor het thema: ‘sterke gezinnen, sterk fundament, sterke samenleving’.

‘You need a whole village to raise a child’ is een bekende uitspraak. Je kunt ook zeggen ‘je hebt heel Soest nodig om kinderen en jongeren groot te brengen’. Een willekeurig Soester gezin staat niet op zichzelf. Kinderen gaan naar school, zitten op een sport, hebben buren en wonen in een wijk, gaan misschien naar een kerk en komen af en toe bij de huisarts of het consultatiebureau. Opvoeden is een uitdaging en ouders hebben daar elkaar en anderen bij nodig. Het netwerk om een gezin heen is belangrijk en niet voor elk gezin vanzelfsprekend.

GIDSnetwerk wil graag een positieve aanjager zijn van een ’sterke village’ voor gezinnen. Hun jaarthema is daarom ‘sterke gezinnen, sterk fundament, sterke samenleving’. Tijdens het prinsjesdagontbijt op 29 september van GIDSnetwerk staat dit thema ook centraal. Diverse organisaties, kerken, ondernemers en geïnteresseerden komen bij elkaar om elkaar te inspireren bij het bouwen van een netwerk rondom gezinnen.

GIDSnetwerk wil, samen met andere organisaties en partijen, de lokale samenleving mooier en beter maken. Dit jaar wordt het Prinsjesdagontbijt georganiseerd in samenwerking met ds. Corine Havelaar, predikant van de PKN in Soest en Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof van Xpeditie 3.6.0., een platform voor geloven en opvoeden. De burgemeester van Soest, de heer Metz en Sylvia Vlaardingerbroek van Nederlands Jeugd Instituut zijn o.a. de sprekers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Aanmelding kan via de volgende link: Prinsjesdagontbijt Soest


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stan Uyland (GIDSnetwerk – 06 33888600) of Annasjouk Nijhof (Xpeditie 3.6.0. – 06 20132903).