← terug naar nieuws overzicht

Een prachtig GIDSnetwerk benefietgala 2022

13-11-2022

Een prachtig benefietgala, gehouden op 3 oktober jl. in AFAS Experience Center te Leusden. Heeft € 100.185 euro opgehaald voor Stichting Credohuis, Stichting Anne-Bo en GIDSnetwerk. Het thema van de avond was ‘WAT EEN KANS!’ – Investeren in een hoopvolle toekomst voor jongeren.

“Een geweldig geslaagde avond!” zegt initiatiefnemer en oprichter van GIDSnetwerk, Stan Uyland, “Het was hartverwarmend om de eensgezindheid te ervaren en de passie waarmee gegeven werd. Samen zijn we zo in staat om kansen te creëren voor jongeren.”

De presentatie van de avond was in handen van TV-presentator en ondernemer Jan van den Bosch. AFAS directeur Theater & Experience Herman Zondag en zijn team verzorgden ook dit jaar opnieuw geheel kosteloos een fantastisch galadiner voor de ruim 250 aanwezige gasten. Tussen de gangen door waren er optredens van de band Trinity, met afwisselend uitbundige Peruaanse, Afrikaanse en Keltische klanken.

Tijdens de avond werden een aantal jongeren geïnterviewd over hun ervaring met de goede doelen organisaties. Hun verhalen vormden een geweldige getuigenis dat, in welke situatie je je ook ongewild terecht bent gekomen, er altijd hoop is en je met wat hulp samen een mooie toekomst kunt bouwen.

Een hoogtepunt van de avond was een inspirerende toespraak, recht uit het hart, van niemand minder dan prinses Laurentien van Oranje. Zij zet zich al ruim 20 jaar voor kansengelijkheid, waaronder voor kinderen en jongeren die opgroeien in armoede. Zij deed een krachtig appèl om uit ivoren torens te komen en ècht in dialoog te gaan met mensen en jongeren in nood, omdat zij de kern voor een adequate oplossing in handen hebben.

Het geld voor de goede doelen werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, spontane giften tijdens de avond en een wervelende veiling met verrassende stukken door veilingmeester Erik Smithuis.

over GIDSnetwerk
GIDSnetwerk maakt concreet werk van een vitale lokale samenleving waarin we elkaar helpen en perspectief bieden. Dat realiseren zij met een stevig netwerk van mensen die dienstbaar zijn in de eigen buurt waar dat maar nodig is. Het thema voor de komende jaren is ‘sterke gezinnen, sterke samenleving’.

over Credo Foundation
Credo Foundation zet zich in om dak- en thuisloze jongeren tot bloei te brengen. Credohuizen bieden een warm (t)huis waar jongeren met liefde, tijd en aandacht aan hun persoonlijke droom en toekomst kunnen werken.

over stichting Anne-Bo
Stichting Anne-Bo streeft naar kansengelijkheid voor meisjes die dromen hebben maar niet altijd de weg weten, of geen netwerk hebben om deze doelen en dromen te verwezenlijken. Stichting Anne-Bo voorziet o.a. in studiekosten en persoonlijke coaches.