← terug naar nieuws overzicht

Children Asking GIDSnetwerk Gala 2019 brengt 70.000 euro op

12-04-2019

Maandagavond 25 maart j.l. werd al weer voor de derde maal onze jaarlijkse gecombineerde gala-avond gehouden. Dit jaar waren we te gast in het fantastische AFAS theater in Leusden. In deze schitterende locatie werden ruim 180 genodigden vergast op een fantastisch programma. G-Roots, een black-gospel koor, presteerde het om de chique geklede gasten uit de banken te krijgen terwijl ze luidkeels “Oh happy day” verkondigden. De beroemde zangeres Maria Markesini deed beslist niet voor hen onder en bracht, zichzelf op een vleugel begeleidend een gevarieerd oeuvre ten gehore.

Speciaal aandacht verdient het diner. Driegangen bereid en geserveerd door de vaste staf van AFAS waren van een kwaliteit die je jaloers maakt op het personeel dat hier dagelijks mag eten

Een belangrijk element van deze avond was het interview dat Tv-persoonlijkheid, Jan van den Bosch, had met Lidia Nunes. Een meisje dat op vijfjarige leeftijd in één van de projecten van Children Asking werd opgevangen, die nu, op haar éénentwintigste, een begin maakt aan twee universitaire masteropleidingen. De vertaling vanuit het Portugees werd verzorgd door Melina, de vrouw van de eveneens uit São Paulo afkomstige Feijenoord verdediger Eric Botteghin. Piet Mars, oprichter van AFAS hield een vlammend pleidooi voor maatschappelijk ondernemen, waarbij hij aanwezigen de “tiengeboden” voor een verantwoord ondernemerschap voorhield. Het laatste gebod, “betaal zoveel mogelijk belasting” mag op zijn zachts gezegd uitdagend genoemd worden.

De veilingmeester, Erik Smithuis, sloeg weer op voortreffelijke wijze een scala aan gevarieerde kavels af. Die varieerden van VIP-ontmoetingen met landelijke politici tot een etentje in een paar toprestaurants.

Kortom; een buitengewoon geslaagde avond die aan het einde de organisatoren de uitspraak ontlokte: “Tot volgend jaar bij AFAS”. Wij danken dan ook iedereen die bijgedragen heeft aan deze fantastische avond die, na grove berekening, een bruto opbrengst van € 70.000,– heeft opgeleverd. Omdat wij nauwelijks kosten hebben hoeven te maken, zal de netto-opbrengst hier niet gek veel onder komen te liggen.

GIDSnetwerk Children Asking
Stan Uyland/Voorzitter Eric Visser/Voorzitter
Stan Uyland mocht aan Jan van den Bosch vertellen, dat een invloedrijk netwerk lokaal, regionaal en landelijk van grote waarde kan zijn om kansen te benutten en problemen op te lossen om de vitaliteit van de samenleving te versterken.
Stan Uyland mocht aan Jan van den Bosch vertellen, dat een invloedrijk netwerk lokaal, regionaal en landelijk van grote waarde kan zijn om kansen te benutten en problemen op te lossen om de vitaliteit van de samenleving te versterken.